Mijn ontdekking van 2018, Balans2you

Margreet van Balans2you vroeg me of ik een artikel voor haar wilde schrijven over mijn persoonlijke ervaringen met Balans2you. Volgens mij zei ik al “ja” voordat ze haar zin had afgemaakt. Waarom? Ik wou dat ik het veel eerder had ontdekt en gun het anderen ook! (Dit artikel is niet gesponsord).

Balans2you is een plek waar mensen terecht kunnen die om wat voor reden dan ook moeite hebben om naar een “gewone” sportschool te gaan. Het bedrijf heeft veel te bieden. Zo zijn er bewegingsbanken, fitnessapparaten, een zonnebank, een vibrosaun (hier had ik nog nooit van gehoord, maar ik ben fan), er zit een kapsalon, schoonheidssalon en nagelstudio bij in en Margreet is, naast medisch fitnessinstructrice en orthomoleculair voedingsdeskundige, ook lifestyle coach.

Margreet

Margreet is de spil van Balans2you. Ze heeft altijd een luisterend oor. Ze benaderd me altijd positief waardoor het ook prettig is om er naar toe te gaan, juist als ik niet lekker in mijn vel zit of als ik heel erg moe ben. Ik doe gewoon wat ik kan op dat moment en dat is goed. Het kan ook zijn dat ik alleen maar een gesprekje voer met Margreet of in de vibrosaun ga. Dit is een soort van cocon waar je in gaat liggen, met je hoofd erbuiten, en waar het heel lekker warm wordt. Als je dat wil kan het ook nog gaan trillen.
Waar ik ook voor kies, ik kom bijna altijd weer positiever bij Balans2you vandaan dan dat ik er heen ging.

Wat ik fijn vind aan Margreet is dat ze heel persoonlijk is en ook dingen vertelt over haarzelf of voorbeelden gebruikt uit haar eigen leven. Hierdoor bouw je al gauw een band met haar op. Ze kijkt echt naar jou als persoon en naar het totaalplaatje. Mijn ervaring is dat hulpverleners (in welke vorm dan ook) vaak alleen maar kijken naar hun eigen stukje, waar zij je mee kunnen helpen. Hierdoor liep ik qua sporten elke keer tegen dezelfde dingen aan en kwam ik er zelf niet goed uit omdat ik de oplossingen niet wist.
Margreet nam de tijd om me te leren kennen en kijkt dus naar wie ik ben en wat mijn moeilijkheden zijn en van daaruit naar wat ik vooral wel kan!
Naast aandacht voor afvallen, bewegen en doelen behalen, heeft ze juist ook aandacht voor wat je daarnaast nodig hebt. Waar voel jij je beter door? Juist ook ontspanning en leuke dingen doen zijn belangrijk. Hoe creëer je een balans die voor jou werkt? Hoe zorg je goed voor jezelf? Wat kan jij doen waardoor jij je goed voelt? Het zijn vaak kleine mini stapjes. Elke dag kan je wel iets doen waar je je meteen beter van voelt. Mooier, waardevoller, meer ontspannen, wat dan ook. Hoe jij je ook maar wil voelen. Je hoeft daarvoor niet eerst zoveel kilo af te vallen of speciaal iets te kunnen. Margreet kijkt samen met jou naar welke kleine mini stapjes jij kan zetten!

Wat ik het allerfijnst vind aan Balans2you is dat er een fijne sfeer hangt.  Iedereen die er komt werkt op zijn of haar manier aan zichzelf, aan eigen doelen, in eigen tempo. Het gaat hier niet om prestatie of uiterlijk. Het gaat erom dat je doet wat voor jou goed is in een gezellige en ongedwongen sfeer. De mensen die bij Balans2you komen hebben allemaal hun eigen uitdagingen en zijn daarmee aan de slag. Dat maakt dat er een hele andere sfeer hangt dan bijvoorbeeld op een sportschool. Voor mij persoonlijk voelt het heel veilig en ik voel me er op mijn gemak. Ik heb niet het idee dat ik bekeken wordt. Dat maakt dat ik er niet tegenop zie om naar Balans2you toe te gaan.

Voor mij persoonlijk kwam Balans2you op het juiste moment op mijn pad. Ik las er over in het beauty, health and lifestyle magazine “For You”, waar ik nu zelf ook een artikel voor heb mogen schrijven over Balans2you in de uitgave van augustus. (Mijn eerste publicatie, woehoe!).
Klik hier om dat artikel te lezen.

Voor mij is het een fantastische oplossing omdat ik zelf fibromyalgie heb in combinatie met een conversie stoornis. Hierdoor is het voor mij extra belangrijk om binnen mijn grenzen te blijven omdat mijn lichaam anders heel heftig reageert en ik veel pijn krijg en daardoor elke keer weer terug ben bij af als ik te veel over mijn grenzen ga. Ik merkte de laatste jaren in een gewone sportschool, ook al deed ik nog zo mijn best om niet te veel te doen en de lat laag te houden, dat ik toch vaak iets meer deed dan dat ik kon en daar reageerde mijn lichaam elke keer heel sterk op. Het gevolg was dat ik steeds meer pijn kreeg, het me niet lukte om kracht of conditie op te bouwen en steeds meer weerstand kreeg tegen bewegen. Ik ging er steeds meer tegenop zien en voelde me niet goed over mezelf. Als ik dan een periode minder goed in mijn vel zat ging ik helemaal niet meer bewegen waardoor ik nog verder van mijn doelen af kwam te staan en waardoor het nog moeilijker werd de draad weer op te pakken. Deze cirkel herhaalde zich elke keer weer.

Bewegingsbanken

Bij Balans2you ben ik begonnen te bewegen op de bewegingsbanken. Je kan volledig ontspannen liggen en de banken bewegen zelf, en zo je lichaam dus ook. Van daaruit ben ik langzaam op gaan bouwen. Elke keer bewoog ik zelf een stukje intensiever mee. Mijn lichaam kreeg er vertrouwen in en reageerde steeds minder heftig. Sinds kort ga ik ook op de fitnessapparaten. Deze werken op luchtdruk en dus niet met gewichten. Hierdoor kan ik het veel beter doseren, subtieler opbouwen en reageren mijn gewrichten veel minder. Ik werk nu dus wel aan mijn kracht, fitheid en conditie zonder dat mijn lichaam er zo heftig op reageert. Ik heb in krap een jaar tijd al meer opgebouwd dan in de 5 jaar daarvoor. Ik voel me eindelijk weer goed over mezelf en het bewegen.

Naast fit zijn en conditie opbouwen wil ik ook graag wat afvallen. Hier helpt Margreet mij, door middel van lifestyle coaching, ook bij. Eigenwijs als ik ben wil ik het graag op mijn eigen manier doen en Margreet laat me daarin vrij. Als ik ergens tegenaan loop of het lukt me niet om bepaalde patronen te doorbreken dan bespreek in dit met Margreet en geeft zij me tips of laat me er op een andere manier tegenaan kijken.
Als moeder van een jong kind in combinatie met mijn lichamelijke klachten is het soms moeilijk om alle ballen in de lucht te houden. Ook hierin biedt Margreet ondersteuning. Het zijn geen zware gesprekken en het is ook geen therapie, maar het helpt me wel mijn doelen voor ogen te houden en op de goede koers te blijven met een positieve insteek.

Mocht je je herkennen in mijn verhaal, of zelf om andere redenen tegen problemen aanlopen bij sporten, bewegen, voeding of lifestyle dan hoop ik dat je contact opneemt met Margreet (www.balans2you.nl). Zoals ik al zei, ik wou dat ik het veel eerder ontdekt had en gun het jou ook!

Liefs Maaike xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram